Podologische zooltherapie

Podologische zolen kunnen problemen ter hoogte van de voet, knie, heup en rug behandelen indien deze te wijten zijn aan afwijkingen in het stap- en looppatroon zoals bv. achillespeestendinitis, hielspoor, pijnlijke knieën na beweging, brandende pijn ter hoogte van de voorvoet, … .

Hoe bepalen we welke podologische zool u precies nodig heeft?

Om de onderliggende oorzaak van de klachten te achterhalen, wordt podologische zooltherapie steeds gestart met een uitgebreid vraaggesprek, gevolgd door een onderzoek. Tijdens dit klinisch en biomechanisch onderzoek bekijkt de podoloog hoe de patiënt zich beweegt en hoe het met de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren van de lage rug en onderste ledematen gesteld is.

De volgende stap is een gang- en/of loopanalyse.

Dit doen we enerzijds aan de hand van videobeelden terwijl u stapt of loopt op een loopband. Anderzijds maken we gebruik van een Rsscan® drukmeetplaat om een beter beeld te verkrijgen van de drukverdeling onder uw voeten tijdens het stappen.

Hoe worden podologische zolen gemaakt?

Podologische zolen worden steeds individueel op maat vervaardigd.

Dit proces start met het afnemen van een afdruk waarbij we de voet in de gewenste positie plaatsen. Van deze afdruk wordt er een 3D-scan genomen.

Met alle informatie die we vergaard hebben tijdens het biomechanisch onderzoek en de ganganalyse ontwerpen we uw zool via een gespecialiseerde software.

Voor het vervaardigen van de podologische zolen werken wij samen met de firma BORGINSOLE® die ervoor zorgt dat de zolen professioneel worden uitgefreesd volgens ons ontwerp.

De meeste zolen kunnen in een gewone schoen worden gedragen op voorwaarde dat er voldoende ruimte is in de schoen. De ideale schoen is daarom een schoen met uitneembare binnenzool, vetersysteem, stevige buitenzool en stevige hielcup,… Voor meer informatie klik hier.

Laat uw zolen om de twee jaar controleren zodat ze tijdig kunnen bijgewerkt worden of vervangen bij intensief gebruik. De zolen gaan normaal enkele jaren mee en zijn bovendien zeer makkelijk in onderhoud (wassen onder de kraan of zelfs in de wasmachine).

Praktische tips voor het podologisch onderzoek

Voor dit onderzoek doet u best makkelijke kleren aan, bijvoorbeeld een losse broek die kan worden opgerold. Gebruik liever geen voetcrème op de dag zelf. Breng ook een paar (sport)schoenen mee dat u vaak draagt zodat we de slijtage kunnen bestuderen.