Wat is podologie

Een podoloog onderzoekt en behandelt alle klachten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de voeten te maken hebben. Dat gaat van pijnlijke eelt, likdoorns en ingegroeide nagels tot platvoeten, hielspoor, achillespeesontsteking, knieproblemen, rugpijn, …

Podologie is een vrij jonge discipline die snel aan erkenning wint. Het streven van de podoloog is om het probleem bij de bron aan te pakken en duurzaam op te lossen. Dit is meteen het grootste verschil met de klassieke pedicure, die zich enkel met hygiënische voetverzorging mag bezighouden.

Iedereen is welkom bij de podoloog, maar vooral kinderen, sporters en diabetes- en reumapatiënten doen er goed aan om hun voeten regelmatig te laten controleren.

Neem gerust een kijkje op de website voor meer informatie en aarzel niet om mij te contacteren als u nog vragen hebt.


Met welke klachten kunt u bij een podoloog terecht?

De meeste patiënten worden door hun huisarts of specialist naar de podoloog dooverwezen, maar een voorschrift is zeker niet verplicht.

Belangrijk is dat u op tijd bij de podoloog langsgaat, om eventuele problemen te voorkomen of ervoor te zorgen dat ze niet erger worden. Dit geldt zeker voor kinderen en voor bijzondere doelgroepen zoals reuma- en diabetespatiënten