Reumatische aandoening

Wist u dat er veel reumatische aandoeningen zijn? Reumatoïde artritis, de ziekte van bechterew, lupus en sclerodermie zijn slechts enkele voorbeelden van een breed spectrum van reumatische ziekten.

Deze hebben alvast één ding gemeen: de eerste symptomen van deze aandoeningen beginnen vaak met klachten ter hoogte van de voeten!

De meest voorkomende problemen zijn pijn ter hoogte van de gewrichten, hamertenen, klauwtenen, pijnlijk eelt en voetwonden.

Regelmatige voetzorg en podologische controle van de stand van de voeten zijn daarom uiterst belangrijk. Vaak kunnen we misvormingen voorkomen of bestrijden door siliconentherapie, schoenadvies en/of podologische zooltherapie.

Wist u dat de voet van een reumapatiënt als een risicovoet beschouwd wordt en enkel door een podoloog mag behandeld worden?

Tijdens een podologisch consult zorgen we niet enkel voor de algemene voetzorg maar verstrekken we u ook belangrijke tips en schoenadvies. Door regelmatig op controle te komen, kunnen we de stand van de voetgewrichten permanent evalueren en snel optreden bij veranderingen.