Podologische zooltherapie voor sporters

Heeft u last van een overbelastingsletsel zoals achillespeesontsteking, scheenbeenvliesontsteking, pijn in de knieën,… bij het sporten? Dan is de kans groot dat u een foutief stap- en looppatroon heeft.

Tijdens sportactiviteiten worden uw spieren en gewrichten aan grote krachten blootgesteld en komt u snel in de gevarenzone voor een overbelasting.

Wilt u graag weten of u een afwijkend stap- en looppatroon vertoont?

Dat kunnen we u vertellen na een biomechanisch onderzoek en bewegingsanalyse. Tijdens zo een onderzoek worden ook uw sportschoenen onder de loep genomen want vaak liggen deze aan de basis van het probleem.

Uiteraard kan een dergelijk onderzoek ook preventief uitgevoerd worden, bijvoorbeeld tijdens de opbouw naar een wedstrijd of bij de start van een (nieuwe) sportactiviteit.

Is er sprake van afwijkingen in het gangpatroon?

Dan worden alle mogelijke opties besproken zoals (sport)schoenadvies, stretchingadvies of podologische zooltherapie. Indien nodig worden u doorverwezen naar de meest geschikte therapeut/arts (kinesist, orthopedisch chirurg,…)

Met podologische zooltherapie kunnen we de foutieve bewegingen en/of foutieve stand van de voet corrigeren zodat uw gewrichten en spieren minder belast worden.

Wenst u meer informatie over podologische zooltherapie?