Mieke Fransen

Ik ben in 2002 afgestudeerd als podoloog aan de Artevelde Hogeschool van Gent en heb in hetzelfde jaar mijn eigen praktijk opgestart.

Daarnaast heb ik ook gewerkt in het AZ Sint-Lucas in Brugge, waar ik instond voor de ganganalyses, het AZ Sint-Nicolaas in Sint-Niklaas, waar ik de diabetes voetkliniek mee mocht oprichten, en het AZ Sint-Jozef in Bornem als verantwoordelijke van de podologiedienst in de Multidisciplinaire diabetes voetkliniek.

In 2009 heb ik de sprong naar het onderwijs gemaakt en ben ik halftijds docent in de opleiding "Bachelor in de podologie" van de Artevelde Hogeschool geworden. Vanuit die functie en door mijn gedreven passie voor de podologie neem ik sinds enkele jaren enkele nationale en internationale functies op:

  • Voorzitter van de erkenningscommissie podologie binnen het Agentschap Zorg en Gezondheid
  • Lid van de commissie voetzorg binnen de FOD Volksgezondheid
  • Bestuurslid van de Belgische vereniging der Podologen
  • Lid van the European Network of Podiatry in higher education
  • Bestuurslid van The European Council of Podiatrist
Mieke Fransen

Marie Brille

Marie Brille is afgestudeerd in 2019 aan de Artevelde Hogeschool en liep stage in onze podologiepraktijk tijdens haar opleiding.

Ze is fulltime werkzaam in onze podologiepraktijk en is onze drijvende kracht. Marie heeft ook een extra jaar opleiding “sportpodologie” gevolgd om sporters nog beter te kunnen begeleiden.

Mieke Fransen

Karen Baes

Karen kwam ook in onze praktijk terecht tijdens haar stage en startte in februari 2021 als volwaardig podoloog in onze praktijk.

Karen doet consultaties in de praktijk maar neemt daarbuiten ook de consultaties en huisbezoeken voor haar rekening.

Mieke Fransen